Lista mea de bloguri

miercuri, 24 decembrie 2014

JOCUL, de ce e important să te joci?



ASPECTE GENERALE

Un educator se poate servi de jocuri pentru a transmite valorile şi abilitatea.
Iată câteva exemple:
° jocul invită să avem raporturi de colaborare sau un spirit de întrecere corect cu alte persoane, deci de socializare.
° jocul invită să dăm ce e mai bun din noi pentru a contribui, cu propriile capacităţi, la succesul echipei şi să ne apropiem de colegi în caz de dificultăţi, aşadar să trăim în armonie.
° prin intermediul jocului ne putem cunoaşte mai bine pe noi înşine, punându-ne la încercare şi practicând diverse tehnici de expresii.
° jucând se poate dezvolta o mai bună coordonare a mişcărilor.
° jocul trezeşte fantezia şi ingeniozitatea.
° jucând ne acordăm un timp de recrere pentru a uita de stresul zilnic.
Acestea sunt doar câteva exemple din cele care se pot obţine prin intermediul jocului; reflectând puţin vei putea găsi multe altele.
Înainte de a învăţa să “construieşti” jocurile... trebuie să demonstrezi că eşti un bun jucător.

Jucătorul bun

1) Se aruncă în jocuri
Nu ai nimic de pierdut într-un joc, deci aruncă-te, nu te da înapoi, nu o fă pe polemicul. Pe cât ţi se pare de absurd rolul tău, ambientul sau regulele, caută mereu să participi la maxim. Chiar şi jocul mai nebun va deveni, atunci, un moment plăcut şi amuzant.

2) E disciplinat
Trebuie să înveţi importanţa disciplinei, înainte de toate când jocurile îţi sunt propuse de un organizator. Dacă nu eşti dispus să respecţi animatorul, ar fi mai bine să nu participi la jocuri. Dacă vei şti să fii disciplinat, vei evita să interpretezi rău regulile şi să faci comentarii în plus... totul este în avantajul distracţiei tale!

3) Cunoaşte şi respectă regulile
Când participi la un joc regulile sunt cele mai importante, fără de care nu poţi să înaintezi. Dacă îţi vine în minte să le încalci pentru a-ţi asigura victoria, ar fi bine să-ţi aminteşti că regulile nu sunt puse acolo pentru a te pune în dificultate, dar pentru a-ţi asigura ţie şi celorlalţi maxima distracţie.
În concluzie: REGULILE TREBUIE SĂ FIE LUATE ÎN SERIOS.

4) Ştie să joace cu viclenie
A respecta regulile nu vrea să zică să te joci cu pasivitate: un jucător de temut ştie să folosească viclenia sa pentru a înfrânge adversarii, mişcându-se în limitele stabilite de animator. Numai aşa se poate câştiga respectul din partea colegilor.

5) Ştie să folosească fantezia
Pentru a înzeci veselia ta este un truc pe care-l poţi folosi în 70% din cazuri: caută să te identifici cu un personaj, care ţi se pare potrivit şi care să fie adaptat situaţiei. Idea de a te identifica cu un personaj diferit, care poate l-ai întâlnit citind sau uitându-te la un film, te va ajuta să interpretezi bine rolul tău şi să iei decizii drepte.

În concluzie: UN JUCĂTOR BUN ŞTIE SĂ PROFITE DE MOMENTELE JOCULUI PENTRU A SE DISTRA, INDIFERENT CUM ESTE JOCUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.